Powerkids - evi

In 2020 las ik in het AD een bericht over de meervoudig gehandicapte Evi. Toen Evi geboren was, werd al snel duidelijk dat zou zwaar meervoudig gehandicapt is. Toevallig bleken de moeder en de donor vader van Evi allebei een bepaalde gen afwijking te hebben. Evi heeft hierdoor de zeldzame stofwisselingsziekte PCH-2 waardoor haar hersenen niet volgroeien. De gemiddelde leeftijd van deze kinderen is 10 jaar, enkele uitzonderingen daargelaten.
Ondanks haar zware beperking en niet echt kunnen communiceren maakte ik contact met Evi. Ik stak mijn hand uit en ze pakte me vast met haar tere handjes, ik liet haar ook mijn camera zachtjes vastpakken en er verscheen een glimlach op haar gezicht en ze keek me vol onder de indruk aan bij iedere klik, wat een power meisje.
Ik deed de shoot met Evi, net een week voordat de eerste lockdown kwam. Ik moest net als iedereen alles tijdelijk stilleggen. Eigenlijk legde ik Evi vast voordat het idee van het powerkids project tot stand kwam, maar Evi hoort er zeker bij.