Powerkids - Milou

Milou heb ik postuum aan de powerkids toegevoegd, want Milou is overleden.
Toen ik Milou in 2019 fotografeerde wist ik dat er iets diep in die ziel schuilde, achter die twinkelende ogen en schamele glimlachje, ik kon echter niet doorgronden wat.
Op 2 oktober 2023 kreeg ik echter te horen dat Milou euthanasie had laten toepassen, na 6 jaar lang psychisch lijden.
Haar broer met down syndroom heeft een tijd geleden een maand in coma gelegen, hij is er uiteindelijk weer bovenop gekomen maar Milou konden de beelden niet meer uit haar hoofd krijgen en bouwde een angststoornis op, waardoor ze ook niet meer durfde te slapen. Daarnaast werd ze in haar periode van zwakte ook nog eens seksueel misbruikt.
Na alles geprobeerd te hebben wat in haar macht lag, tot gesloten jeugdzorg aan toe, was haar energie op. Het was geen kwestie van niet meer willen, maar niet meer kunnen. Toen ze haar laatste therapie in ging, vroeg ze aan haar moeder "mam, als dit niet meer werkt, mag ik dan gaan"?
Er volgden vele gesprekken en uiteindelijk kreeg ze akkoord, de lieve zorgzame Milou werd slechts 17 jaar.
Een week later was er een herdenking voor Milou en alle andere slachtoffers van suicide en psychisch lijden bij het rondreizende monument stille strijd, dat op dat moment in Breda stond, gemaakt door Saskia Stolz van Power of Art House.
In januari 2024 plaatste ik een foto van Milou bij het monument, dat toen in mijn woonplaats Zaandam stond, nu reist de foto nog steeds mee met het monument door heel Nederland.

Ook suicide gedachten, praat er over en maak het bespreekbaar of als iemand er over wil praten, wees een luisterend oor.
113suicidepreventie

Voor meer informatie over het monument stille strijd, kijk op www.stillestrijd.com

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik U helpen?